Astrid om formtopping, smerteterskel, produktutvikling og IKEA!

Jentene våre, det er lov å si våre, når vi snakker om et landslag, har hatt en helt sinnsykt VM, Gull på alle øvelsene og hele det Norske laget foran utlendingene på tre-mila. Det er utklassing!

Og en som virkelig har blomstret og fått alt til å klaffe er sympatiske Astrid, vår Astrid, det er lov å si vår når vi snakker om en RudyWarrior!
Vi tok en liten uformell prat med henne i uken etter VM:

Med en såpass ujevn og usikker opplading, hvordan er det mulig å topp formen så til de grader i tide til VM?

-Jeg tror det handler mest om erfaring og troen på at jeg har et opplegg som bygger stein på stein gjennom sesongen. I den siste fasen er jeg aldri i tvil om hva jeg skal gjøre på treningsfronten, og finner en slags ro i det. Når konkurransene da nærmer seg føler jeg meg såpass klar at jeg ikke tenker jeg må gjøre noe ekstraordinært. Mitt vanlige er godt nok. Det gir lave skuldre, og det er da jeg presterer best.

Medaljefangsten din fra Lahti utfordrer vel peishylla hjemme, har du plass til alt og hvilken er mest kjær for deg?

Det eneste jeg har fremme her hjemme er kongepokalen, Hemings sølvskål og Egebergs Ærespris. Jeg tror det er godt for de fleste å slippe å bli minnet på idrettskarrieren når man er hjemme. Hjemme er man bare et menneske som vasker bad, lager mat, betaler regninger og slapper av.

Det er utrolig vanskelig å rangere dem. Men jeg tror kanskje bronsemedaljen på 10km klassisk fra Lahti henger høyest, tett fulgt av sølvmedaljen fra VM i Falun. Jeg har jobbet utrolig hardt og gjennom mye motgang for begge to. Når det da endelig fungerer igjen, og man kan gjøre sitt eget løp, da smaker det utrolig godt å lykkes.

Etter TV bildene fra 30 km, hvor du faller helt i starten er det ingen tvil om du har høy smerteterskel og en ekstrem vilje, tenkte du noen gang på at nei dette orker jeg ikke lenger?

Ja, flere ganger. Jeg falt hardt på baken, og hadde smerter hele løpet. Men noen ganger tror jeg viljen døyver mye smerte. Det er ofte litt vondt å gå skirenn, om enn på en litt annen måte enn det ble den dagen. Jeg er glad jeg ikke må gjøre det igjen, samtidig som jeg er glad jeg ikke brøt.

Apropos, hvordan går det med rumpa? Det har ikke vært så mye snakk om bakender i media siden Kim Kardashian sto frem som forsidemodell.. 

Jeg trodde først jeg bare hadde forslått muskulaturen i setet. Men jeg har visst fått et slag nederst i ryggraden, som er det som plager meg mest nå. Det viktigste er faktisk å ikke dra med seg dette til en skade langt utover våren og sommeren, jeg har lyst på en god oppkjøring mot OL. Jeg rakk ikke Drammen. men får jeg lov til å gå i Kollen til søndag er jeg veldig klar!

Tralyx Slim er en litt mindre utgave av vår testvinner, foreløpig ikke tilgjengelig, men kommer! Se øvrige Tralyx her.

Noe ingen andre vet er at du testet ut en prototype for Rudy Project under VM, utifra resultatene dine kan den i hvert fall ikke hindret deg, følte du at dette var en brille som passet deg?

Den passet meg veldig bra, så da var det bare å ta den i bruk med en gang. Gøy å være med å utvikle produkter. Liker veldig godt at den ikke dugger. Lett å bytte glass. Også var det fotokromatiske glasset det beste jeg har prøvd uansett produsent. Utrolig kjapt til å regulere seg etter endrende lysforhold, og fungerte overraskende bra i mer vanskelige lysforhold.

Helt til slutt, har du noen egenskaper eller ting som folk ikke var klar over?

Ikke så veldig mye egentlig. Jeg tror de fleste vet veldig mye om meg.

Det folk kanskje ikke vet er at jeg egentlig er en veldig utålmodig person, som ikke står veldig i stil til at jeg har vært så tålmodig gjennom både skadeperioder og annen motgang i skisporet. Men da er det nok fornuften som klarer å stagge utålmodigheten i meg.

Siste hviledag før jeg reiste til Otepää og VM fant jeg plutselig ut at jeg ville få orden på soverommet, som samboeren min har malt for en tid tilbake. Istedenfor å vente, ble jeg bare irritert over at jeg ikke hadde leselys. Så da dro jeg til Ikea og kjøpte lamper, nattbord og puter. Jeg hater IKEA, og jeg hadde sikkert ikke fått go fra treneren til å stikke dit rett før VM. Men jeg får en helt egen følelse av å få gjort ting! Så da jeg la meg den dagen hadde jeg både nattbord, leselys og sengeteppeJ Og jeg hadde ikke tenkt på langrenn et sekund den dagen!