I går kom endelig beskjeden som Vegard Breen har lengtet etter. Laget hans Fortuneo-Vital Concept bekreftet at vår ferske Rudy Warrior er klar for årets Tour de France. Skjønt Vegard har hatt god-følelsen lenge og med gode tilbakemeldinger fra laget var det ikke veldig overraskende for 26 åringen fra Romerike. En knallsterk kjøring i Route de Sud levnet ikke noen tvil og Vegard er klar for sitt første Tour de France.

Hvordan føles det å få den endelige beskjeden om at du er tatt ut til Tour de France?

-Det er klart det er stort. En fantastisk følelse å nå et av mine mål, og ikke minst en meget god følelse å vite at formen er  der den skal være. Det gjør noe med selvtilliten, og jeg føler at jeg faktisk har enda mer å hente enn hva jeg fikk vist i Route de Sud i helgen. Litt hvile nå og et par konkurransedager under NM i Bodø og jeg er sikker på at formkurven kommer til å stige ytterligere.

For oss i Rudy Project Norge er det stort å få med en knallsterk rytter og en god ambassadør i sommerens store sykkel event. Hva er blir din rolle i rittet?

-Min rolle blir å komme meg i brudd på noen etapper. Hjelpe lagkamerat Sepulveda inn mot bakkene på de hardeste dagene. Og eventuelt hjelpe McLay på spurtetappene, dersom han blir tatt ut på årets TdF lag. Jeg vil gjerne komme hele veien til Paris, og en etappeseier hadde selvsagt smakt ekstra godt.

Vi er veldig opptatt av at syklister beskytter synet sitt under trening og ritt. Viktigheten av dette er ikke noe mindre blant amatørene, da støv eller insekter som forstyrrer synet kan føre til ulykker og store skader. Men blant dere proffer er nok hastigheten enda høyere, hvor høy hastighet er dere opp i ned fra fjellene?

-Det er en god grunn til alle syklister bruker briller, i et ritt som Tour de France er det ikke uvnalig at vi er opp i hastigheter på rundt 100 km/t. Det sier seg selv at dårlige briller kan være en stor ulykkesfaktor. Det er ekstremt viktig med klart og godt syn.

Du bruker Rudy Project Tralyx og har brukt den i starten av denne sesongen. Hvordan har den fungert for deg?

Tralyxen ble raskt min favoritt, god passform, duggfri og meget klare gode glass. Like gode i solskinn som da jeg kjørte over Tourmalet i 2 grader og regn/ sludd og snø!
 

Vi gleder oss spesielt til å følge Vegard Breen i årets Tour de France, men heier selvsagt også på de andre nordmennene som skal være med i rittet. Hele fire stk er nå bekreftet og gjør dette til den største norske kontigentet til Frankrike Rundt på 25 år.

De andre nordmenne som er bekreftet foruten Vegad Breen er: Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Sondre Holst Enger.