Rudy Project er nå inne i sitt andre år som sponsor og samarbeidspartner med Norges Skøyteforbund.

Vi tok en rask prat med Norgesmester Thomas Henrik Søfteland før World Cup.

At skøytesporten i Norge har hatt sine opp- og nedturer har sikkert de fleste fått med seg. Derfor er det ekstra gledelig for alle oss som er glad i sporten at resultatene nå viser en kjempefremgang. Vi tok en liten prat med to ganger norgesmester på 10.000m Thomas Henrik Søfteland

-Med bronse på 5.000 m og den gjeveste medaljen på 10.000 m bare uken før world cup i Stavanger er det vel ikke feil å anta at selvtilliten din nå er på topp?

-Nei det er klart det var veldig viktig for meg å få bekreftet at formen er god før et slikt mesterskap her i Norge. Og med de resultatene jeg fikk i NM gjør at jeg kan senke skuldrene litt og går med litt mindre press.

-Dessverre, vil vel du si, er ikke 10.000 m en del av programmet i Stavanger, men hvordan anslår du mulighetene dine på 5000 m hvor du under NM ble treer etter Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko med tiden 6.37,23?

-Målet mitt er å være høyt oppe på resultatliste i B-gruppa, og det ville jo vært veldig gøy med ny pers også smiler Thomas.

-Med to slike store løp som NM og WC med kun kort mellomrom, blir det noe trening i mellom eller er det bare om å gjøre å "hvile seg i form"?

-Det blir en del rolig trening på is, og sykkel. Midt i uken, på onsdag kjører jeg to harde økter med tempo på is og terskeltrening på sykkel.

-Sykkel har jeg skjønt er viktig supplement, både i barmarksesongen og på rulle, hvordan trener ellers en skøyteløper og hvor mye trening skal til for å ligge på det nivået du er på nå?

-Vi trener veldig variert gjennom hele året som sykling, løping, rulleskøyter, vekter, skøyteimitasjoner på barmark og short track. Totalt blir det rundt 20-30 timer i uken.

-Men svømming trener dere ikke så mye, og likevel presterte du i din triatlon debut i fjor og komme inn på tredje plass på HoveTri, det er også imponerende!

-Hehe regnet med du kom til å nevne det ja, svarer en litt brydd Thomas, -Jeg var litt ivrig og ville starte sammen med et par av de andre skøyteløperne, og hoppet over en startpulje. Dette ga meg fem minutter bedre tid enn hva jeg strengt tatt skulle ha. Jeg ordnet opp med arrangøren etter målgang og fikk rettet resultatet, men lokalavisen fikk ikke med seg endringen og utropte meg likevel til beste lokale mannlige utøver og tredjeplass. Ble litt pinlig..

Thomas Henrik Søfteland å vei til tredje plass (nesten) på HoveTri 2015

-Imponerende tid ble det uansett. Bortsett fra å jukse på triatlon er det andre ting du må gjøre før mesterskap?

-Nå var det en nybegynner feil fra min side, med startpuljen i triatlon, og heldigvis ikke noe jeg pleier å gjøre, ler Thomas. -Foran skøyteløp er det mye rutiner. -Jeg må alltid teste isen på morgenen før løpet og har stort sett de samme oppvarmingen hver gang. Jogging og skøyteøvelser.

-Vi håper selvsagt at du får med deg enda mer gull fra Stavanger, men om ikke deg, hvem tror du kommer til å vinne 5.000 m i helgen?

-Jeg tviler på at jeg stikker av med seieren, er redd Kramer er den heteste kandidaten til førsteplassen, men Sverre har vist veldig god form, og jeg håper at han kan gi nederlenderen kamp om gullet.

-Helt til slutt må vi ha litt faglig og snakke om brillene dine. Du har i frem til nå brukt Rudy Project Genetyk, og bytter nå før world cup til nye Tralyx, fortell litt om din erfaring og hvorfor du har valgt Tralyx i år.

-Jeg har vært veldig fornøyd med Genetyk, den sitter veldig bra, dugger ikke, og utrolig gode glass. Har fargeskiftende glass og dette er perfekt for mitt bruk. Glassene tilpasser seg etter lyset. Gleder meg nå veldig til å prøve nye Tralyx. Den ser skikkelig kul ut og skal være enda bedre ventilert. Jeg har valgt fargeskiftende linser igjen og det er heller ingen ulempe at de er uknuselige.

-Vi takker for intervjuet, ønsker Thomas og resten av det norske landslaget lykke til i Stavanger, og lar de fortsette forberedelsene sine.

Edit: Thomas satte nye personlig rekord på 5.000m i Stavanger med nye briller! Just saying..

Ønsker du å se årets Tralyx kolleksjon i vår nettbutikk klikker du deg inn her:Tralyx kolleksjonen 2016