Generelle tips

  • Sørg for god UVbeskyttelse (se etter CE-merket)
  • Polariserte glass fjerner reflekser fra vann og blanke flater
  • Brilleglass av polykarbonat er splintsikre og tåler støt bedre
  • Optisk slipte glass sikrer perfekt gjengivelse.

 

Vinteraktiviteter som for eksempel langrenn anbefales polariserte glass som fjerner reflekser fra snøen. Bruk briller med god utluftning. Muligheten for å skifte glass etter lysforholdene er optimalt, og her har Rudy Project mange gode løsninger.

Alpint Goggles gjør kjøringen både sikrere og mer behagelig for øynene. Polykarbonatglass beskytter best mot farer som kan gi fysiske skader. Med goggles er god utlufting og antidugg meget viktig, og helst bør du ha mulighet til å skifte glass etter lysforhold. Et godt syn når det er overskyet krever noe ganske annet enn når det er full sol i bakken. Rudy Project leverer innsatslinser med styrke også i sine goggles.

Sommeraktiviteter som for eksempel klatring på høyt nivå krever et perfekt skarpt syn, samt god beskyttelse mot skarp sol, reflekser og ting som kan falle ovenfra (glass av polykarbonat eller ImpactX™). Solbrillene trenger et godt synsfelt, gjerne en wraparound solbrille som er optisk slipt. Det kan også være en fordel med fargeskiftende glass som tilpasser seg ulike lysforhold langs ruten. Og naturligvis, brillene må sitte godt og veie så lite som mulig. Offroad sykling Tøffe kjøreforhold og stor variasjon i lysforhold stiller store krav til utøverens syn, samtidig som man bør beskytte øynene mot skader (polykarbonatglass eller ImpactX™). Det er en klar fordel å bruke en wraparound solbrille med optisk slipte glass. Og det kan være smart å bruke glass med kontrastøkende farger slik at variasjoner i underlaget registreres raskere. Under ekstreme kjøreforhold bør goggles med og uten tear-off vurderes.

Golf er et spill med små marginer. En god solbrille skal både hjelpe deg å vurdere banens kvalitet og spillbarhet og følge golfballens flukt gjennom luften. For optimalt nærspill er det en fordel med god størrelse på brillen, og et fargefilter som optimaliserer banens lesbarhet. Og ballens kontrast mot miljøet. Her er kanskje behovet en multfokal brille som er tilpasset spillet. En for å se ballen ved slag, en for å lese scorekortet og en for å følge ballen i flukt. Tennis For en tennisspiller stilles det høye krav til optimalt dybdesyn og et godt synsfelt. Med raske ballvekslinger bør glassene være av polykarbonat eller ImpactX™ for å best beskytte øynene. Et godt fargefilter sikrer optimal gjengivelse av tennisballen mot underlaget.

Seiling på havet reflekterer UV-stråler og sender dem i store mengder mot øynene dine. 100 % UV-absorbasjon opp til 400 nm er en forutsetning. Polariserte glass fjerner sjenerende reflekser. Rustfrie hengsler og skruer er med på å forlenge brillens levetid. Sørg for å skylle brillen i ferskvann etter bruk, ikke bare for metalldelenes skyld men enda viktigere for å minimere saltets fare for å skade glassene.